Däck & Fälg

Bilproffsen är en däckonline.se partner. Vi har ett brett urval av olika däck.

dackonline

Det är ett välkänt faktum att däcken på en bil har en betydande inverkan på hur bilen körs. För att garantera en säker körupplevelse, oavsett väderlek eller gatuförhållanden, finns det ett antal kriterier som måste beaktas – och speciellt när det handlar om att köpa nya däck.

Bilproffsen.se hjälper er att hitta däck som passar er!

 

Sommardäck – Perfekt grepp och lågt rullmotstånd

Att användas under sommarsässongen, sommardäcken är byggda för att tåla höga temperaturer. Sommar däckets gummiblandning garanterar perfekt grepp, medan det relativt plana mönstret garanterar perfekt prestanda vid höga hastigheter. Dessutom är rullmotståndet också lägre, vilket kan översättas till både bekväm körning och lägre bränsleförbrukning.

Vinterdäck – Specialgummiblandningar för säker och perfekt hantering

Vinterdäck, också kända som snödäck, är utvecklade för att användas i låga temperaturer, på vägar täckta av snö och is. Gummiblandningen i ett vinterdäck är utformad på så sätt att inte hårdna däcket i kalla temperaturer, vilket gör att däcket får ett bättre grepp och en viss ställning av kraftöverföring.
För att hantera de olika svårigheter och vinter krav – ofta avskyvärda gatuförhållanden – vinterdäck är utrustade med så kallade lameller. Dessa erbjuder betydligt mer grepp, vilket garanterar betydligt mer säkerhet.

Helårsdäck – bekvämligheten framför allt

Helårsdäck är däck som har egenskaper för både sommar och vinterdäck, i varierande grad. Men de är inte lika bra som specialiserade sommardäck på torra vägar under varmt väder, eller lika bra som specialiserade vinterdäck på is och snö. Helårsdäcken måste ha M + S beteckingen och alptopp med snöflinga symbolen för att vara godkända vinterdäck.

special_falgar
Bilproffsen arbetar med ett flertal aktörer på marknaden. Specialfälgar är en av våra huvudleverantörer och har ett stort utbud av alla typer av fälgar. Gå in på fälgguiden och hitta din favorit.