Helrekonditionering

En helrekonditionering är i princip ett återställande av din bils nyskick eller åtminstone så nära det går komma.

Bilen tvättas utvändigt med kallavfettning och högtryck. Efter det rengörs detaljerna runt dörrar och bagagelucka. Bilen motortvättas och kupémattorna rengörs. Bilen handtvättas noggrant. Därefter spolas bilen med vatten och tvättas ytterliggare en gång för att säkert få bort nedfall från träd och andra föroreningar. Bilen spolas av en sista gång och slutligen torkas den av med sämskskinn och specialtillverkad gummiskrapa som följer bilens konturer.

När bilen är helt torr maskeras alla gummilister med tejp för att skyddas mot polervätska och polermaskin. Bilen poleras i två, alternativt tre steg beroende på hur repig eller oxiderad den är. I de första två stegen används en roterande polermaskin.

I det sista steget används en oscillerande polermaskin med två huvuden, för att ta bort risken för att få en flammig lack.

Bilen är nu nästintill klar utvändigt och blänker i de flesta fall mer än när den var ny. För att ge bilen det där lilla extra behandlas alla gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor och motorutrymme med rengörande och återfuktande och miljövänligt balsam.

Invändigt görs nu alla utrymmen och skrymslen rent med tryckluft och specialmedel, både i kupén och i bagageutrymmet. När de svåråtkomliga delarna av inredningen är rena tvättas de övriga plast/läder/trä/aluminum-detaljerna noggrant av och behandlas med återfuktande, allergitestat och miljövänligt balsam. Bilen dammsugs och vi gör även rent kring reservhjulet och andra dolda utrymmen.

Som avslutning putsar vi rutorna invändigt och utvändigt samt torkar av falsarna kring dörrar, bagageutrymme och motorhuv. Mot tillägg (fr 499:-) kemtvättar vi bilens interiör, om bilen har läderinredning djuprengörs den och återfuktas med läderbalsam.

 

 

Pris: fr. 3000kr

– Högtryckavspolning
– Avfettning
– Handtvätt
– Schamponering
– Avspolning
– Torkning med sämskinn & specialskrapa
– Fälgtvätt
– Däcktvätt
– Rengöring av fläktmunstycken i kupén.
(Malmö Bilproffs rekommenderar att man även byter kupéfilter om detta inte gjorts vid senaste servicen *)
– Dammsugning/rengöring av alla utrymmen
– Rengöring av motorrum
– Tvätt av golvmattor
– Panelrengöring
– Fönstertvätt invändigt & utvändigt
– Tröskelrengöring
– Polering
– Vaxning

 

 * Kostnad för kupéfilter tillkommer

Boka helrekond direkt