Plåtverkstad

När skadereparatören tagit in bilen börjar vi med att demontera, frilägga och rikta eventuella skador så att vi kan färdigställa bilen för lackering. Är det en stor skada mäter vi först upp karossen samt drar ut den i riktbänk till ursprungligt skick. Alla skarvar och utbytta detaljer rostskyddas för att säkerställa din bils rostskyddsgaranti.

Vi kompletteringsbeställer samtidigt hem nya delar om det behövs. Plastdetaljer som går att återmontera reparerar vi i vår egen plastverkstad.

När bilen är riktad passas de nya delarna in. Vi rostskyddar alla skarvar och utbytta detaljer. Därefter förs bilen över till vår avdelning för billackering.

Efter lackeringen monterar vi tillbaka de yttre karossdelarna samt detaljer som lister, invändiga paneler, lås och knappar mm.

Dagens bilar rymmer alltmer teknik och nya material. Idag är bilplåt ofta tillverkade av specialstål, aluminium och kompositmaterial. För att uppfylla miljökraven krävs också att all bilplåt ska om möjligt ersättas av begagnade originaldelar, om inte bilen har vagnskadegaranti.

Plåtverkstaden

I vår bilplåtverkstad utför vi reparationer av alla typer, samt karosseriskador. Vi har totallösningen, oavsett det är mindre skador, eller större reparationer efter t.ex. en djurkollision. Vi utför plåt- och plastreparationer samt lackering av skadorna efter reparationen vilket är en trygghet för dig som kund.