AC

Kom in till vår fullt utrustade verkstad för en AC Service.

Bilens klimatsystem ökar komforten och säkerheten. Trivseln i bilen, jämn temperatur och fuktighet påverkar bilförarens körförmåga och kondition. Det är enkelt att använda AC-systemet, men systemet behöver också service för att fungera effektivt.

Varför behövs det AC-service

Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 5-10 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderas AC-service varje år. Läckaget av köldmedel beror på att AC-systemet inte är i gång året om. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden men gärna ännu tätare som fem minuter varje vecka, året om. Under vintern då temperaturen ligger under 2-5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid.

Systemet innehåller köldmedel som sakta läcker ut genom sprickor i de torra tätningarna. Dessutom kan stora temperaturvariationer, skakningar, vibrationer från motorn och krockskador leda till att det tryckutsatta köldmedlet läcker ut ur AC-systemet. När mängden köldmedel minskar går kompressorn oftare än normalt, vilket ökar bränsleförbrukningen. Bilproffsens servicemontörer servar AC-system och har utbildningen som krävs för att få hantera köldmedlet.

Luftkonditioneringen i din bil hjälper dig att hålla en behaglig temperatur och höjer luftkvalitén i kupén, genom att sänka luftfuktigheten. Precis som resten av bilen, behöver AC-systemet regelbunden service och underhåll för att fungera tillfredsställande. Vi rekommenderar att du låter oss göra en AC-service en gång per år. Då förlänger du livslängden på ditt AC-system och kan också undvika dyra reparationer.

Kom in till Bilproffsen för en kostnadsfri kontroll

I vår AC-service ingår :

  • Tömning köldmedia
  • Tömning kompressorolja
  • Återvinning köldmedia
  • Destruktion kompressorolja
  • Vakuumsugning
  • Påfyllning kompressorolja
  • Påfyllning köldmedia

Testkörning ac-system

Komplett AC-SERVICE: 1995kr

Boka tid för AC-SERVICE